27 Μαρτίου 2020

Τι είναι η επιταγή κατάρτισης των 600 ευρώ – Πώς θα λαμβάνεται.

Επιταγή κατάρτισης ύψους 600 ευρώ από τον ΟΑΕΔ θα λάβουν από τον Απρίλιο επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενοι, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Πρόκειται για μια επιταγή κατάρτισης που θα θυμίζει επίδομα ανάλογο, όπως εξήγησε, με εκείνο των 800 ευρώ και συνδυάζεται με το υπόλοιπο πλέγμα μέτρων στήριξης που παρέχεται στον εν λόγω κλάδο.

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι της επιταγής κατάρτισης

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ειδικές περιπτώσεις επιστημονικών κλάδων όπως οικονομολόγοι και λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια πρόσθετη παροχή ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να προωθηθεί και να επεκταθεί η εξ αποστάσεως επαγγελματική δραστηριότητα, μέσω μιας δράσης-εξπρές που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση και εγγραφής στο Μητρώο Ωφελουμένων θα έχουν οι επαγγελματίες που πλήττονται και δεν εμπίπτουν στις ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών για το επίδομα των 800 ευρώ.

Κάθε ωφελούμενος, αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και κατόπιν συμμετοχής του στη διαδικασία  πιστοποίησης των δεξιοτήτων του, θα δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο θα έχει συνολική αξία 600 ευρώ. 

Για τους εργαζόμενους αυτών των κλάδων, ισχύει ότι και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είναι σε ΚΑΔ.

Μοιράσου το:
24210 80042 | 24210 66437 | 6948360714 | Copyright 1952-2023 - The Charalampous Company - Produced by The Charalampous Company